O idee de vacanță! De fiecare dată când vrem să mergem într-un loc să ne relaxăm trebuie să ne asigurăm ca este locul ideal.

Am vizitat România în lung și în lat și m-am convins. Sunt foarte multe destinații de vacanță dar și mai multe obiective turistice de vizitat.

Printre multele obiective turistice, enumerăm Transfăgărășanul sau DN7C. Transfăgărășanul începe din comuna Bascov, județul Argeș de lângă orașul Pitești, în direcția orașului Curtea de Argeș și se termină la intersecția cu drumul DN1 între Sibiu și Brașov, în apropierea comunei Cârțișoara, cu o lungime de 151 km, traversând pe axa nord-sud Munții Făgăraș. Porțiunea de la barajul Vidraru până la Cârțișoara traversează un teren montan la altitudini mari și a fost construită în perioada 1970–1974, pe o lungime de aproximativ 91 km.

Numele de Transfăgărășan vine de la trans+Fagărășan, deoarece acesta străbate munții Făgăraș, fiind și cei mai înalți munți din România.

Zona cea mai înaltă a Transfăgărășanului este în apropierea tunelului de lăngă Lacul Bâlea (2042m), fiind pe locul 2 ca altitudine în clasamentul șoselelor din România.

Was this post helpful?