Obiective turistice Romania

22 – 29 august 2020

Ne-am hotărât să vizităm toate obiectivele turistice pe traseul București – Sibiu – Sighișoara – Bicaz – Putna – Suceava – Târgu Neamț – Roman – Bacău – Focșani – Buzău și București.

Traseul a fost de aproximativ 1700 km și am parcurs între 200 – 400 km pe zi în funcție de destinație și obiectivele vizitate.

Nu pot spune că ne-a reușit să vizităm absolut toate obiectivele turistice în drumul nostru, dar am bifat destul de multe obiective și anume:

 1. Barajul Bicaz
 2. Transfăgărășanul
 3. Centrul istoric, Sibiu
 4. Cetatea Sighișoara
 5. Lacul Roșu
 6. Cheile Bicazului
 7. Mânăstirea Putna
 8. Muzeul Memorial “Ion Creangă”, Humulești
 9. Mânăstirea Humorului
 10. Mânăstirea Voroneț
 11. Mânăstirea Moldovița
 12. Mânăstirea Sucevița
 13. Chilia lui Danil Sihastrul
 14. Cetatea Sucevei
 15. Vulcanii Noroioși, Buzău

Sunt atât de multe de povestit, încât nu știu încă de unde să încep. După ce am schimbat la mașină coloana și caseta de direcție și un set nou de cauciucuri de vară, am plecat la drum sigur că suntem safe și cel puțin nu o să avem probleme din punctul ăsta de vedere. Mașina a mers perfect, dar s-au uzat foarte mult placuțele de frână, cam atât.

Am plecat din București pe 22 august în jur de ora 15:oo spre Sibiu. Am uitat să menționez că nu am planificat nici o cazare, nu apucasem să rezervăm nimic, dar planuiam să înnoptăm în Sibiu.

În drum spre Sibiu am traversat Transfăgărășanul (de care la un moment dat mi-a fost un pic teamă), este greu la urcare, foarte ușor, dar riscant la coborâre dacă nu te țin frânele. Fără nici o dramă.

Am mers pe Transfăgărășan cei aproximativ 91 de km și am ajuns la Sibiu în jurul orei 21:oo.

Bineînțeles, nu aveam cazare, așa că am început să sunăm la toate hotelurile și spre surprinderea noastra, nu am găsit nimic disponibil.

Într-un final, Hotel Parc din Sibiu avea o cameră liberă pe Booking pe care am și rezervat-o. Am primit un apartament cu 2 camere în loc de cameră dublă, foarte curat, iar micul dejun la bufet, excepțional. Hotelul ține cont de regulile de distanțare socială iar personalul este foarte amabil.

Am vizitat a doua zi centrul istoric al Sibiului, parcarea este cu plată indiferent unde ai dori să parchezi, 2 lei/h. Piața mare, Turnul Sfatului, Piața mică și Podul Minciunilor sunt câteva dintre obiectivele ce trebuie văzute când ajungi în centrul istoric.

Ne-am continuat drumul pe 23 august, spre obiectivele turistice, destinația finala fiind Grădinile Romane, Chirițeni.

Peisaje de vis, ne-am oprit la Lacul Roșu pentru a vedea minunea naturală, am făcut câteva poze și am plecat mai departe. Aici parcarea este 5 lei. Nu am stat mai mult de o oră pentru cele câteva fotografii. Există restaurante unde poți să mănânci, dar și locații de cazare.

În drumul spre Chirițeni, am realizat că Romănia nu este doar frumoasă, peisajele îți taie de-a dreptul respirația. Este unic. Știți, când zic unii ca nu ai ieșit din casă să vezi lumea, așa m-am simțit eu, parcă nu am ieșit din casă niciodată. Este de ajuns să pleci odată într-o drumeție de genul și ti-ai dori să o faci apoi în fiecare week-end doar ca să vezi aceste peisaje de vis.

Am condus 5 ore pe un drum asfaltat, fara gropi, am ramas chiar suprins ca drumurile sunt atat de bune in aceasta zona. Din pacate sunt doar 2 benzi, 1 dus si 1 intors, deci mai greu cu depășirile.

După ce treceți de Barajul Bicaz, urmează o zona foarte, cum să zic, proastă pentru a conduce mașina. Dacă nu doriți să mergeți în service cu mașina, vă sfătuiesc să ocoliți ori pe la Bistricioara, ori pe la Târgu Neamț, deoarece dupa Barajul Bicaz tot drumul este în construcție și riscați să distrugeți mașina.

Odată ajunși la Chirițeni, am uitat de drumul în construcție, deoarece peisajul de aici îți taie pur și simplu respirația. Astfel de peisaje am văzut în Orșova și in Italia la Como.

Inițial am rezervat o singură noapte aici, dar am stat 2 nopți pentru ca ne-am simțit minunat.

Urma să mergem mai departe spre mânăstiri si cetăți, așa că ne-am pornit la drum din nou pe 25 august. Am plecat în jurul prănzului pe ruta Chirițeni – Poiana Largului – Pipirig – Humulești, iar aici ne-am oprit la casa copilăriei lui Creangă.

Un loc desprins parcă din povești, poveștile lui Creangă, bineînțeles.

Muzeul Ion Creangă este foarte frumos întreținut și merită vazut. Dacă aveți drum prin Humulești, casa lui Creangă este situată pe str. Ion Creangă, nr. 8.

Was this post helpful?